Syntegon biedt duurzame oplossingen

Daniël Leek 25 mei 2020Leestijd: 2 minuten

Syntegon Technology biedt oplossingen voor het verpakkingsproces met duurzame materialen

Hoewel Interpack is verschoven naar eind februari/ begin maart volgend jaar, geldt dat natuurlijk niet voor de vernieuwingen die exposanten ontwikkelden in de gedachte dat de beurs deze maand zou plaatsvinden. Voor Interpack gelden weliswaar nieuwe data, de vernieuwingen zijn nu al beschikbaar voor de markt. Dat geldt bijvoorbeeld voor de productinnovaties van Syntegon Technology, de voortzetting van de verpakkingsdivisie van Bosch.

Voor wat betreft de primaire verpakkingstechnologie gaat het om onder meer oplossingen bij de toepassing van monomaterialen en papier. Daarnaast is er de Kliklok ACE die zonder lijm kan kartonneren. Noemenswaardig zijn verder de TTM top load kartonneermachine en de Elematic 2001 case packer. Dankzij jarenlange research en laboratoriumtesten kunnen klanten profiteren van opgedane kennis en het brede portfolio van klantspecifieke en duurzame oplossingen.

Een andere innovatie betreft een high speed proces- systeem voor bars ofwel repen. Kenmerkend is een volledige integratie van alle processtappen inclusief case packing. Dankzij de zogenoemde WRW Flex compressie roller zijn de hoogte en breedte van de productaanvoer met maximale flexibiliteit en precisie in te stellen. Dit voorkomt trim en productafval. Zijn de bars eenmaal gesneden, dan worden ze geleid naar de Sigpack HRM flow wrapper via de contactloze en formaat-flexibele Sigpack FIT met XTS motor technologie.

Voor bakkerijproducten zoals cupcakes, is er een compleet verpakkingssysteem bestaande uit een direct depositing pullnose distributie station, de nieuwe Pack Feeder 4 en de Pack 403 horizontale flow wrapper. Laatstgenoemde is overigens voorzien met de paper-On-form retrofit kit om cupcakes in papier te verpakken. Het resultaat: een naadloze verpakking, zelfs met sterk isolerende papiermaterialen. Na de flow wrapping, zorgt de Paloma pick & place robot voor de verdere downstream afwerking.

Een verdere innovatie betreft een vrij compact systeem voor crackers en koekjes die eveneens geschikt is voor een verpakking met recycleerbare monomaterialen. De Sigpack HCS flow wrapper bestaat uit de meest recente amplified heat sealing (AHS) technologie. Dankzij ruimere heat sealing tijden verwerkt de flow wrapper een grote variatie aan materialen: van multimaterialen tot en met recycleerbare monomaterialen.

 

ONZE MERKEN
syntegon logo.png
iso-14001-def.png
iso-def.png
aeo-def.png
logo_rotzinger.jpg
Ontvang onze nieuwsbrief

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om up-to-date te blijven

Vergelijk product

Selecteer maximaal drie producten en vergelijk hun eigenschappen.

Vergelijk producten